We houden allemaal van onze zomervakantie, maar terwijl jij op het strand of in het pretpark bent, liggen inbrekers op de loer. Een feit is: inbraken stijgen in de zomermaanden omdat mensen minder vaak thuis zijn dan in andere periodes van het jaar. Hier zijn enkele inbraakpreventie tips om je huis veilig te houden terwijl je geniet van de warmte en de zon:

1. Neem maatregelen om inbrekers buiten te houden

Zorg ervoor dat inbrekers niet makkelijk naar binnen komen. Klinkt logisch toch? Echter komt het vaak voor dat mensen een vuilnisbak buiten hebben staan en inbrekers zo makkelijk naar de tweede verdieping kunnen klimmen. Haal dus al het klimmateriaal weg of maak het vast. Waar je misschien ook niet over na hebt gedacht: bomen. Zijn er bomen die een inbreker zou kunnen beklimmen om toegang te krijgen tot de ramen op de tweede verdieping? Is het antwoord ‘ja’, zorg er dan voor dat je de takken afknipt.

2. Plaatst nooit je reisplannen online

Zorg ervoor dat je de reisplannen niet post op je sociale netwerken. Plaats niet waar je naartoe gaat, wanneer je weggaat of wanneer je terugkomt! Je maakt het de dief hiermee wel erg gemakkelijk. Laat betrouwbare buren weten dat je weg gaat, zodat ze je huis in de gaten kunnen houden. Vraag meteen of ze je post weg kunnen halen terwijl je weg bent.

3. Zorg dat je huis er bewoont uitziet

We hadden het net al over post laten weghalen. Maar er zijn meerdere manieren om te laten merken dat je thuis bent (ook al ben je het niet). Tegenwoordig kun je timers kopen voor je verlichting. Om een bepaalt tijdstip gaan je lichten aan, zodat het lijkt of je thuis bent. Ook kun je de buren lief aankijken of zij tijdens het weghalen van de post ook een keer je gordijnen open of dicht willen doen. En voor de mensen met een tweede auto, zet deze voor de deur. Of biedt jouw plekje aan voor de tweede auto van de buren.

4. Gebruik een huisbeveiligingssysteem

Om jouw eigendommen te beschermen kun je een huisbeveiligingssysteem aanschaffen. Bijvoorbeeld een verborgen beveiligingscamera doet het prima voor en hoeven helemaal niet duur te zijn. Een door beweging geactiveerde camera of slimme app-camera zet een hoorbaar alarm af en stelt u via een app op de hoogte van elke verdachte beweging in jouw woning terwijl u weg bent.

Hopelijk hebben wij je zo geholpen je huis beveiligen tegen inbraak. En kun je zorgeloos genieten van die welverdiende vakantie.

Wil jij je kunnen voorbereiden op vakantieproblemen? Lees dan ons artikel over 4 tips die je helpen tegen vakantieproblemen. 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.