Herfstuitjes of vakantie in oktober: onze top 3

Het was een bijzondere zomer, een recordzomer, mogen we wel zeggen. Het jaar 2018 had de heetste zomer ooit gemeten. In Limburgse plaatsje Arcen was het helemaal raak: aan het einde van de maand juli werden daar temperaturen van boven de 38 graden gemeten! Of deze extreme zomers in Nederland “normaal” zullen worden, is nog maar de vraag; buiten het feit dat de globale klimaatverandering deze taferelen met zich meebrengt, speelde de windrichting afgelopen zomer een grote rol. Veelal draaide de wind naar het noordoosten en zo werd de warme lucht continu aangevoerd. Maar behoren deze tropische taferelen tot de verleden tijd… Of wil je nog tijdelijk ontsnappen aan de herfst met een zomers uitje of vakantie? Wij geven onze top 5 tips.

Nummer 3: Dubai of het iets subtielere La Palma

Ben je op zoek naar een manier om de onvergetelijke recordzomer van 2018 te “verlengen”? We beginnen gelijk met een uiterste, zowel qua temperaturen als luxe. Zoals de onderstaande actuele weerprognose aangeeft, weet je zeker dat je in Dubai verzekerd bent van een succesvolle verlenging van de afgelopen tropische zomer.

Een (korte) herfstvakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten hoeft niet “duur” te zijn. Online zijn er voldoende aantrekkelijke last-minute aanbiedingen te vinden zodat je er relatief voordelig tussenuit kunt.

Visum nodig voor Dubai?

Of je voor je herfst trip naar Dubai een visum nodig hebt, hangt er net van af. Voor een vakantie is geen inreisvisum vereist. Bij je aankomst wordt er bij de douane een stempel gezet in je paspoort, mits je in het bezit bent van een Nederlands paspoort en niet langer dan 30 dagen verblijft. Let op: je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

Iets mildere temperaturen: het mooie La Palma

Veelal wordt er bij “La Palma” gedacht aan Las Palmas, de hoofdstad van het Canarische eiland Gran Canaria. La Palma is echter een heel ander eiland. Weliswaar ook een van de Canarische eilanden, maar het meest noordwestelijk gelegen. Door de enorme hoogteverschillen heb je hier een grote variatie aan klimaatverschillen. Zeker wanneer je geen grote liefhebber bent van tropische hitte, is La Palma een grote aanrader. Van boottochten, omringd door speelse dolfijnen, tot zonnen op het unieke lavazandstrand en bergwandelingen naar de vulkaankrater.

Nummer 2: Paddestoelen avontuur bij onze oosterburen

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet de vluchten voor de herfst, maar de mooie aspecten van dit jaargetijde te ontdekken.

In Nederland zijn we vrij beperkt wat betreft uitgestrekte bossen en de mogelijkheid om van de bospaden af te gaan en de rijke wildernis te ontdekken. Zo hoort het niet bij onze cultuur om zelfgeplukte bospaddestoelen te consumeren. In Duitsland is dit echter de normaalste zaak van de wereld; en, niet geheel onbelangrijk: het is daar toegestaan. Let echter wel op de lokale regels die hier en daar af kunnen wijken.

Laat je goed voorlichten over de soorten paddestoelen

Leuk om te doen, educatief voor je kids en een ware delicatesse op je bord. Let echter wel goed op. Naast het bekende eekhoorntjesbrood zijn er veel andere “boleten” (overkoepelende term) die net zo lekker zijn en in sommige gevallen zeer giftig! Ben je geen paddestoelenkenner, laat je goed informeren of lees je in. Er is voldoende literatuur beschikbaar.

Nummer 1: gemakkelijk en aardig voor je portemonnee

Voor onze nummer 1 tip komen we bij Nederland. Lekker dichtbij en vol verborgen schoonheden in zowel natuur als cultuur. Ook voor actieve uitjes heb je talloze mogelijkheden. De NS komt je vaak tegemoet met mooie acties, zodat je veel kunt besparen. Naast korting op je (trein)reis raden we je aan om online te kijken naar kortingen op diverse uitjes. Een goedkoop dagje uit met korting naar een pretpark of een uniek natuurgebied voor een nazomerse picknick… Onweerstaanbaar?

Lees ook ons artikel over de beste vakantiebestemmingen in de lente!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.