Een plekje om even uit te rusten in eigen land is natuurlijk iets waar menig mens van kan dromen. Als je er ook nog eens rendement uit kan draaien is dat al helemaal mooi meegenomen. Als je genoeg vermogen hebt is een vakantiewoning verhuren zeker iets waar je naar moet kijken. Lees er meer over in deze blog.

Een vakantiewoning laten verhuren

Het is soms mogelijk om een vakantiewoning te verhuren op een recreatiepark. Dit kan zo zijn voordelen hebben maar ook zijn nadelen. Zo kan het rendement afnemen als het park niet genoeg klanten regelt. Er komen veel dingen bij kijken als je een woning wilt kopen op een vakantiepark.

Zoals bijvoorbeeld erfpacht. Bij dit fenomeen koop je de woning op het park maar is de grond niet van jou. Hierdoor betaal je huur voor de grond. Ook moet het vakantiepark op een goede locatie liggen. De vakantiewoning moet natuurlijk verhuurd worden. Let daarom op bij het kopen van een woning voor het rendement dat je een goede locatie uitkiest. Je moet de vakantiewoning verhuren natuurlijk. Als het weinig of niet verhuurd wordt kan er roet in het eten geschopt worden. Doe goed onderzoek naar de ROI van de investering en andere zaken. Het is geen investering die je zo maar doet.

Een goede optie om te beginnen met te investeren in vakantiewoningen is Landgoed van Maas en Waal. Hier behaal je een nettorendement van circa 4%. Met een recreatiehypotheek kan zelfs tot circa 12% rendement behaald worden. De verhuur van je vakantiewoning wordt volledig uit handen genomen. Hierdoor hoef je niet meer om te kijken naar de verhuur en alles wat erbij komt kijken. Tijdens de aankoop word je bijgestaan door adviseurs. Hierdoor worden veel zorgen uit handen genomen. Ze hebben ook een erg goede locatie. De villa ligt aan het water en dicht bij een groot recreatiegebied, de locatie is daardoor ook aangenaam.

Zelf verhuren

Als je een huis zelf wilt gaan verhuren is het een stuk lastiger. Hierbij moet je aan erg veel zaken denken en moet het huisje goed te bereiken zijn. Je moet dan zelf de verhuur gaan regelen en alle andere zaken. Ook komen er zaken bij kijken als het onderhoud van het huis, schoonmaak en nog veel meer zaken. Stel dat je dit wilt gaan doen moet je veel tijd over hebben en erg veel zaken regelen.  Een vakantiewoning zelf verhuren vergt erg veel tijd en moeite.

Genieten van je huisje

Terwijl je een lekker rendement binnen haalt kan je ook nog goed zelf een paar daagjes er op uit gaan in eigen land. Als je vakantiehuisje niet wordt verhuurd kan je makkelijk zelf ervan genieten. Omdat je vakantiewoning in Nederland ligt kan je makkelijk een weekendje naar je eigen vakantiehuis.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.