Een stacaravan kopen is net iets anders dan bij een echt huis. Wanneer je je eerste stacaravan gaat kopen, wil je dan ook weten wat je doet. Gelukkig is het kopen van een stacaravan niet zo ingewikkeld als het lijkt. Bij het onderzoek naar de perfecte plek en de perfecte stacaravan, zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden voordat je een bod doet op die perfecte nieuwe stacaravan. In dit artikel geef ik je enkele tips om jouw droom stacaravan aan te kopen.

Weet wat je wilt

Voordat je zelfs maar een voet op een stacaravanpark zet, is het belangrijk om te weten wat je zoekt. Dit zal je helpen voorkomen de veelvoorkomende fouten te maken die onervaren kopers vaak maken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar betaalbaarheid, dan moet je locaties in dure gebieden, zoals strand gemeenschappen, vermijden. Of als je specifieke voorzieningen zoekt, dan wil je dat iedere bezichtiging in ieder geval daaraan voldoet. Als je eenmaal weet wat je zoekt, kun je je zoektocht richten op die kwaliteiten. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een locatie met een goed gemeenschappelijk zwembad, dan kun je bepaalde locaties vermijden. Zo voorkom je een hoop onnodige bezichtigingen, zodat je je enkel kunt concentreren op de belangrijke factoren.

Stel je budget vast

Vervolgens wil je je budget vaststellen. Zoals met de meeste dingen in het leven, krijg je waar je voor betaalt. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat hoe lager jouw budget is, hoe minder ‘af’ de stacaravan zou kunnen zijn. Heb je wel een hoger budget, maar kun je geen stacaravan vinden die in jouw perfecte plaatje past? Dan kun je ook denken aan stacaravan renovatie. Hierdoor krijg je alsnog jouw droom stacaravan.

Let op gebreken van de stacaravan

Let ten slotte altijd goed op de gebreken van de stacaravan. Veelal is men geneigd alleen de goede dingen te benoemen bij een bezichtiging, maar het is ook juist goed om dingen te benoemen die je minder mooi vindt. Niet alleen op esthetisch vlak, maar ook op bouwkundig vlak. Heb je hier zelf geen oog voor? Laat dan altijd iemand met je meekijken voor je het bod doet. Hierdoor weet jij namelijk precies wat je aankoopt en voorkom je dat je later te kampen krijgt met verborgen gebreken. Overigens kan het je ook helpen in je onderhandelingspositie naar de verkopende partij toe. Je kunt de gebreken namelijk van de prijs af proberen te krijgen.

Gerelateerde berichten