Helaas is inbraak een reëel risico, zeker als je op vakantie gaat. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis beter te beveiligen. In dit blogartikel delen we een aantal effectieve tips die je kunt gebruiken om je huis tegen inbraak te beveiligen. Pas ze toe en ga met een geruster gevoel op vakantie.

Investeer in goede sloten

Van buitenaf zien inbrekers al of je goede sloten hebt. Ze kiezen liever voor een woning waar ze eenvoudiger kunnen inbreken dan voor een woning waar ze meer moeite moeten doen. Immers, hoe langer ze over een inbraak doen, des te groter de kans dat ze worden gepakt. 

De investering voor goede sloten is daarom een absolute must. Kies voor sloten met een keurmerk, zoals het SKG-keurmerk, dat aangeeft dat ze getest en gecertificeerd zijn op basis van hun inbraakwerendheid.

Vergeet de sloten van de garagedeur niet!

Als je via de garage de woning kunt betreden, check dan ook even de sloten van de garagedeur. Wellicht dat je die moet vervangen voor betere sloten. 

Een garagedeur specialist kan je hierover adviseren. Als je een oude garagedeur hebt dan kan het ook het overwegen waard zijn om een nieuwe garagedeur te kopen. Soms kan dat verassend goedkoop zijn. Check bijvoorbeeld deze actie op Hörmann garagedeuren.

Plaats anti-inbraakstrips bij de deuren

Naast goede sloten is het belangrijk om extra maatregelen te nemen om je deur te beveiligen. Een effectieve manier om dat doen is door anti-inbraakstrips op de deurpost te monteren. Anti-inbraakstrips zijn relatief goedkoop maar zeer effectief, dus absoluut de investering waard.

Installeer een alarmsysteem

Overweeg het installeren van een professioneel alarmsysteem met bewegingssensoren en beveiligingscamera’s. Deze systemen schrikken potentiële inbrekers af en bieden jou en de hulpdiensten de mogelijkheid om snel te reageren in geval van een inbraak(poging).

Plaats verlichting met sensoren rondom je woning

Verlichting met sensoren is iets waar inbrekers een hekel aan hebben. Ze staan immers ineens in het licht en doordat de lampen plotseling aangaan kan dat argwaan wekken bij andere buurtbewoners. Installeer verlichting met een sensor bij alle toegangspunten van je woning.

We raden je aan om ook bij de tuinpoort en bij de schuurdeur een lamp met sensorverlichting te installeren. Op die manier hoeven inbrekers maar in de buurt van je woning te komen voordat de eerste lamp aanspringt. Dat kan al voldoende zijn om ervoor te zorgen dat ze hun geluk elders gaan zoeken.

Maak een buurtapp aan

Met Whats App kun je eenvoudig een groepschat voor de buurtbewoners aanmaken. Op die manier kun je elkaar snel informeren als er verdachten mensen in de buurt rondlopen of er een inbraakpoging wordt gedaan. Het resultaat is dat de politie vaker en sneller de inbreker kan pakken.

Plaats niks over je vakantie op sociale media

Sociale media worden door veel mensen gebruikt om een vakantieplannen en vakantiefoto’s te delen. Niet handig, je wilt immers dat zo min mogelijk mensen weten dat je niet thuis bent. Dus laat alles rondom je vakantie achterwege op sociale media en plaats eventuele berichten pas als je weer thuis bent.

Maak gebruik van tijdschakelaars

Gebruik tijdschakelaars om je verlichting, televisie of radio automatisch in te schakelen op verschillende tijdstippen. Dit geeft de indruk dat er activiteit in huis is, terwijl je er eigenlijk niet bent.

Snoei groen dat het zicht belemmert

Een grote struik of boom kan het zicht op de toegangspunten van je woning belemmeren. Op die manier bieden ze bescherming aan inbrekers als ze proberen bij in te breken. Zorg daarom dat je het groen snoeit voordat je op vakantie gaat zodat buurtbewoners goed zicht hebben op je woning.

Ruim waardevolle bezittingen op

Plaats waardevolle bezittingen, zoals elektronica, sieraden en contant geld uit het zicht van nieuwsgierige ogen. Gebruik gordijnen, jaloezieën of vitrages om inbrekers niet de gelegenheid te geven om te zien wat er binnen te halen valt.

Een kluis die je vastzet op de grond is ook een goed idee om extra bescherming te bieden aan je waardevolle bezittingen.

Deel jouw tip(s) met ons!

Heb je zelf nog een waardevolle tip die je met ons wilt delen en die een goede aanvulling is op dit artikel? Deel hem dan even met ons. We plaatsen jouw tip erbij en zo helpen we elkaar om onze woningen tegen inbraak te beveiligen.

Gerelateerde berichten