Is jouw woning nodig toe aan een nieuwe vloer, of heb je gewoon zin in een nieuwe stijl in jouw huis? Met een mooie vloer maak je echt het verschil! Natuurlijk is het superlastig om te kiezen welke vloer jij in jouw huis wilt leggen, want de keuze is reuze. Weten waar je op moet letten en op welke vlakken jij keuzes moet maken? Lees het hier!

1.    Parket, hout, laminaat, pvc

Weet jij het verschil tussen een parketvloer, houten vloer, laminaatvloer en pvc-vloer? Voordat je een beslissing gaat nemen, is het handig om hierover na te denken. Belangrijk hierbij is bepalen waar de vloer komt te liggen. Parket en hout zijn namelijk niet geschikt voor in de badkamer, terwijl er wel pvc en laminaatvloeren zijn die geschikt zijn voor natte ruimtes. Komt de vloer te liggen in een ruimte met vloerverwarming? Ook dat kan invloed hebben op jouw keuze!

2.     Natuurlijke kleuren of een industriële sfeer?

Denk goed na over de ruimte waar de vloer komt te liggen en welke sfeer je wilt creëren. Past een strakke, industriële uitstraling bij jouw huis, ga dan voor een betonlook vloer of een eikenvloer in grijstinten. Wil jij een warme sfeer creëren, dan kun je beter gaan voor een vloer met een natuurlijke houtkleur. Bedenk ook goed waar de vloer komt te liggen en hoe groot die ruimte is; een donkere vloer maakt de ruimte kleiner, een lichte vloer maakt de ruimte optisch groter.

3.     Onderhoudsarm of onderhoudsintensief?

Natuurlijk zou je gelijk kiezen voor onderhoudsarm, maar toch zitten er ook veel voordelen aan houten vloeren. Een houten vloer is onderhoudsintensief (denk aan: schuren, oliën, waxen), maar geeft jouw woning een erg luxueuze uitstraling. Daarnaast gaat een houten vloer heel lang mee. Je hoeft m enkel op te (laten) schuren en weer opnieuw in de olie te zetten en hij gaat weer jaren mee. Ga je liever voor een onderhoudsarme vloer? Dan is een laminaat of pvc vloer echt iets voor jou! Deze onderhoud je eenvoudig door te stofzuigen en te dweilen, en klaar is kees!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.