Sta jij op het punt om binnenkort een treinkaartje aan te schaffen? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor goedkope treinkaartjes. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat jij geld bespaart bij het kopen van treinkaartjes. Dankzij goedkope treinkaartjes weet je zeker dat je niet teveel betaald voor de door jouw geplande reis.

Diverse goedkope treinkaartjes

Als jij goedkope treinkaartjes wilt scoren, is het zeker aan te raden om te kijken of er in een winkel een trein actie loopt. Over het algemeen bieden diverse winkels het aan. Hierbij kun je denken aan de Albert Heijn, Kruidvat en Hema. Bij deze terugkerende acties kun je over het algemeen een hele dag reizen voor slechts tien euro. Daarnaast heeft Kruidvat ook een terugkerende actie waarbij je meer korting krijgt naar gelang het aantal kaartjes dat je aanschaft. Om deze reden is het altijd verstandig om de folders van deze winkels in de gaten te houden, want niemand wil teveel betalen!

Activiteit kaartjes

Heb jij goedkope treinkaartjes nodig omdat jij een dierentuin wilt bezoeken? Logisch, maar in dat geval is het zeker aan te raden om eens naar de Spoordeelwinkel te browsen. Via deze shop kun je namelijk goedkope kaartjes aanschaffen in combinatie met een uitje. Hierdoor sla je twee vliegen in een klap en weet je zeker dat je niet teveel betaald. Over het algemeen liggen de kosten voor deze combinatie tussen de twintig en dertig euro. Dit is natuurlijk aanzienlijk lager dan het los aanschaffen. Het is dus zeker een aanrader om hier je voordeel te nemen als je besluit een dagje weg te gaan.

De samenreiskorting

De Nederlandse Spoorwegen heeft nog een leuke actie, namelijk de samenreiskorting. Als je gebruik wilt maken van deze korting, kun je met 40% korting met een ander meereizen. Dat is natuurlijk erg fijn, maar hierbij is het wel goed om te vermelden dat iemand deze kortingskaart moet hebben. OV-studenten hebben deze pas en het is daarom mogelijk om met een student voor 40% korting mee te reizen. Dit scheelt je bijna de helft en het is ook nog eens gezellig. Mocht je dus van plan zijn om met iemand de trein te pakken, vraag dan altijd of diegene gebruik kan maken van de samenreiskorting.

Een OV-kaart

Goedkope treinkaartjes zijn niet altijd mogelijk, maar het is altijd aan te raden om een OV chipkaart aan te schaffen. Als je namelijk besluit om losse kaartjes te kopen betaal je per reis een euro extra wegens de technologie die in het papieren kaartje zit. Natuurlijk is een euro wel te overzien, maar als je dit continue doet, kunnen de kosten hoog in de papieren oplopen. Om deze reden is het aan te raden om een OV chipkaart aan te schaffen. Een OV chipkaart kort eenmalig 7,50. Dit houdt dus in dat je na acht keer reizen de kosten van de OV chipkaart er al uit hebt. Daarnaast maakt het, het reizen ook een stuk gemakkelijker, want je hoeft nu niet elke keer naar de betaalautomaat om een kaartje te halen. Je kunt de OV chipkaart namelijk koppelen aan jouw bank waardoor je een administratieve last kunt vermijden, kortom een aanrader!

Neem een kijkje op Treinreiziger.nl voor nieuws en aanbiedingen van treinkaartjes!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.