Op dit moment wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het internet. Het internet kan ervoor zorgen dat mensen met elkaar kunnen communiceren. Echter, doordat er de laatste tijd steeds meer verschillende mogelijkheden zijn voor de gebruikers van het internet, zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor de mensen die kwaadwillend zijn. Doordat het internet op verschillende manieren gebruikt kan worden, is het verstandig om altijd te kiezen voor de beste beveiliging. Deze beveiliging is voor een groot gedeelte afhankelijk van de keuzes die er gemaakt kunnen worden tijdens het opzetten van de beveiliging. Kies je voor een standaard beveiliging, of laat je jouw netwerk beveiligen door een extern expert? In dit artikel vind je de beste tips waardoor jij een veilige internet omgeving kunt creëren.

 

Een eigen server

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een eigen server te hosten. Toch is dit voor veel mensen niet relevant. Het zijn voornamelijk de ondernemers die het niet prettig vinden om gevoelig te zijn voor hackers. Een hack kan voor een ondernemer dan ook erg veel geld kosten. Echter, ben je een ondernemer en wil je dat jouw verbinding zo veilig mogelijk is? Maak dan gebruik van de cloud server. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om gebruik te maken van deze manier van beveiligen. Het is natuurlijk wel verstandig om er rekening mee te houden dat dit op voorhand extra geld kan kosten.

 

Laat de server 24/7 monitoren

Als ondernemer is het een heuse ramp als jouw server gehackt wordt. Het is dan ook aan te raden om de verschillende mogelijkheden van deze server zo veel mogelijk af te schermen voor hackers. Dit kun je doen door middel van een goede beveiliging. Naast dat het belangrijk is om jouw server te beveiligen tegen hackers, dien je er ook voor te zorgen dat jouw server 24/7 gemonitord kan worden. Het voordeel van deze monitoring is dat je alle verschillende soorten aanvallen snel in de kiem kan smoren. Daarnaast kan de expert die de server aan het monitoren is, altijd snel schakelen zodat de schade beperkt blijft.

 

Goedkoop is duurkoop

Ben je een ondernemer en ben je van plan om binnenkort een nieuwe manier te zoeken waarop jij jouw server kunt beveiligen? Dan is het verstandig om rekening te houden met de verschillende soorten manieren waarop je dit kunt doen. Echter, het is niet verstandig om voor een goedkope oplossing te gaan. In de meeste gevallen heeft de goedkoopste oplossing ook de slechtste kwaliteit. Kortom, in dit geval geldt, goedkoop is duurkoop. Als laatst dien je als ondernemer nooit gebruik te maken van een openbare hotspot. Het kan namelijk zo zijn dat deze hotspot gehackt wordt of dat deze al gehackt is. In beide gevallen is de kans groot dat dit ten koste gaat van jouw privacy. Naast dat het ten koste kan gaan van privacy, kan het natuurlijk ook zo zijn dat het ten koste gaat van gevoelige documenten.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.