De Amsterdamse grachtengordel is een UNESCO werelderfgoed met meer dan 100 kilometer aan grachten. Het is dan ook geen wonder dat een rondvaart door de grachten een van de populairste activiteiten in Amsterdam is.

Er zijn talloze rondvaartbedrijven die verschillende routes aanbieden. Maar waar moet je nu beginnen? In deze blog vind je een gids voor de mooiste vaarroutes door de Amsterdamse grachten.

De klassieke rondvaart

De klassieke rondvaart is een goede keuze als je de stad voor het eerst bezoekt. Tijdens deze rondvaart vaar je langs de bekende highlights, zoals het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Magere Bruggetje.

De Jordaan

De Jordaan is een charmante wijk met smalle straatjes, grachtenpanden en gezellige cafés. Een rondvaart door de Jordaan is een ontspannende manier om deze wijk te verkennen.

De grachtengordel buiten de Singelgracht

De grachtengordel buiten de Singelgracht is minder toeristisch dan de binnenstad. Hier vind je prachtige grachtenpanden in een rustige omgeving.

De Amstel

De Amstel is de rivier die door Amsterdam stroomt. Een rondvaart over de Amstel biedt een uniek perspectief op de stad.

De Wallen

De Wallen is het beroemde rosse buurt van Amsterdam. Een rondvaart door de Wallen is een interessante manier om deze wijk te zien.

Tips voor het boeken van een rondvaart

  • Reserveer je tickets van tevoren, ESPECIALLY in het hoogseizoen.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende rondvaartbedrijven.
  • Kies een rondvaart die past bij je interesses.
  • Let op de duur van de rondvaart.
  • Neem een camera mee om de prachtige uitzichten vast te leggen.

Geniet van je rondvaart!

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is een onvergetelijke ervaring. Geniet van de prachtige grachtenpanden, de interessante verhalen van de schipper en de ontspannen sfeer.

Extra tips:

  • Vraag de schipper om tips over de stad.
  • Ga lekker zitten en geniet van het moment.

De Amsterdamse grachten: Een must-see voor elke bezoeker van Amsterdam!

Gerelateerde berichten