categorie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen

Goed en snel Portugees leren!

Met 230 miljoen mensen op de wereld die Portugees spreken, kun je met recht zeggen dat Portugees een echte wereldtaal is. Wist je bijvoorbeeld dat Portugees in Brazilië de voertaal is? De Portugese taal heeft dus een enorm groot bereik. Super slim dus, dat je van plan bent om Portugees te leren spreken. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om een nieuwe taal te leren. D e manier die je kiest hangt natuurlijk ook af van de tijd die je er in wil steken en de reden dat je een nieuwe taal wilt leren. In deze blog wordt ingegaan op verschillende manieren om goed en snel Portugees te leren.

Luister naar Portugese televisie en radio 

Als je al een klein beetje Portugees spreekt of verstaat, kun je je woordenschat nog verder gaan uitbreiden door naar Portugese TV-programma’s of muziek te luisteren. Het helpt vooral als je een beeld erbij hebt, wat je sowieso hebt bij een TV-programma, maar wat je met muziek ook via een clip kan zien. Je krijgt via deze manier namelijk meteen een beeld bij het woord dat gezegd wordt, wat kan helpen voor de verwerking. Als je naar TV-programma’s gaat kijken is het aan te raden om naar kinder- en tienerprogramma’s te kijken. Inhoudelijk zul je hier weinig aan vinden, maar hier worden over het algemeen wat makkelijkere zinnen en woorden gebruikt dan in volwassen programma’s. 

Het lezen van Portugese boeken

Als je al redelijk wat Portugees kan begrijpen, is het lezen van Portugese teksten ook een goede manier om steeds beter in de taal te worden. Je kunt via internet heel makkelijk aan bijvoorbeeld Portugese kranten of blogs komen. Begin met het lezen van deze teksten en zoek meteen de woorden die je niet begrijpt op. Zo leer je snel en makkelijk terwijl je ook nog iets interessants aan het lezen bent! Deze methode is overigens wel alleen aan te raden als je al enige ervaring met de taal hebt, anders zal het lezen van een korte tekst je al gauw overdreven veel tijd kosten. 

Doe mee aan een taalcursus

Een taalcursus is misschien wel de beste manier om een nieuwe taal te leren. Via een cursus leer je de taal namelijk het best aangeleerd. Een taalcursus is vooral aan te raden als je Portugees wilt leren voor zakelijke doeleinden. Je leert hier namelijk niet alleen een goede woordenschat, maar ook de bijbehorende grammatica. Bij EBC Talen vind je heel veel verschillende taalcursussen, waaronder Portugees! 

Vakantiehuizen

Ballonvaren Barneveld: antwoord op de 3 belangrijkste vragen

Wil jij een ballonvaart over Barneveld organiseren? Dan wil je natuurlijk wel een aantal garanties hebben? In deze blog vertellen we je meer over een ballonvaart, nemen we de grootste vragen bij je weg en laten we je zien hoe ontzettend gaaf een vlucht in een luchtballon is!

Hoe lang blijven we in de lucht tijdens een luchtballon?

Het varieert. Soms komt een luchtballon tot wel 2000 meter. Maar dit is wel heel afhankelijk. Bijvoorbeeld van de lucht, de plaats maar ook de tijd van het jaar. Gelukkig is 2000 niet de enige hoogte voor een prachtig uitzicht. Ook een hoogte van ‘slechts’ 100 meter is al fantastisch. Komen we boven de 1000 meter? Dan kun je wel echt kilometers ver weg kijken.

Hoe lang ben ik straks in de lucht?

Als je een uitje organiseert, zoals ballonvaren over Barneveld. Dan wil je natuurlijk wel weten hoe lang je daadwerkelijk in de lucht bent. Gemiddeld blijven we zo’n 1 uur in de lucht. Dat is inclusief stijgen én dalen. Hoe ver we varen, is afhankelijk van de snelheid van de wind en de windrichting. Zoals je misschien wel begrijpt hebben we op de wind geen invloed. Dus het zal altijd een verrassing blijven!

Maar waar landen we dan?

Zoals we net al zeiden, is een luchtballon niet te besturen. Door middel van de brander kunnen we omhoog, warme lucht stijgt immers op. Ook dalen doen we op deze manier. Maar verder is de wind degene die bepaalt. De piloot laat zich leiden door de wind. Na ongeveer 45 minuten varen, zoekt de piloot de perfecte plek om te landen. Op de grond staat een crew, van bijvoorbeeld Greetzz, klaar om naar de landingsplek te komen. Zodat we jullie na afloop door middel van een luxe bus weer terug kunnen brengen. Perfect geregeld dus!

Wat kost een ballonvaart?

Ballonvaren over Barneveld is het leukst wanneer je weet waar je aan toe bent. Ook financieel! Greetzz Ballonvaarten vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat jij precies weet wat je straks moet betalen. Daarom kiezen zij altijd voor een all-in price. Btw, verzekeringen, boekingskosten, reiskosten, vergunningskosten én landingskosten. Alles zit overzichtelijk verwerkt in de prijzen die worden gecommuniceerd. Zo weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. Dat is wel zo fijn toch?

Vakantiehuizen

Een 3D printer van Ultimaker

Ultimaker is als fabrikant van 3D printers in belangrijke mate bezig met de toekomst. Dat komt doordat het een specifiek principe aanhangt. Het is namelijk zo dat de printer een bepaalde mate van zelfbouw met zich meebrengt. Dit is belangrijk omdat er op die manier een lage instap wordt geboden. Het is relatief gemakkelijk om te investeren in deze printers. Terwijl het wel gewoon mogelijk is om met dit model voortdurend mee te groeien met de toekomst. Dit is voor ondernemers dus ook een goede reden om voor deze 3D printer te willen kiezen. Er is echter nog meer.

Updaten en upgraden van de printer

De voornaamste reden waarom een 3D printer van Ultimaker toekomstbestendig is, is dat deze zelf is op te bouwen. Dat geldt dus ook voor het toepassen van bijvoorbeeld updates en upgrades aan de printer. Die zijn gemakkelijk toe te voegen door een kleine investering te doen en deze zelf toe te passen. Dit maakt het mogelijk om simpel dezelfde printer te blijven gebruiken. Ook is het apparaat op die manier altijd te houden aan de wensen en eisen die op dat moment gelden. Dit is ook een belangrijke manier om bij te blijven in de zakenwereld.

Verbeteringen aan de software

Ook verbeteringen aan de software zijn een belangrijke factor als het om Ultimaker gaat. Ook op deze manier is te zorgen dat de printer goed up-to-date blijft. Dit maakt het alleen maar aantrekkelijker om ermee te werken. Wie de printer nog beter kan aansturen, kan er nog meer mee bereiken. Dat is natuurlijk wel een belangrijke factor om rekening mee te houden. Op die manier is het goed mogelijk om te voldoen aan de wensen en eisen die op elk gewenst moment gelden in de wereld. Daar is de juist printer gebruiken natuurlijk wel ook heel belangrijk in.

Alle ruimte om te ontwerpen

Een goed kenmerk van de 3D printer van Ultimaker is dat deze alle ruimte biedt om te ontwerpen. Dat is vooral te danken aan de mate van flexibiliteit die de printer te bieden heeft. Wanneer het gaat om de hardware en de software, dan kan je daar als gebruiker eigenlijk alle kanten mee op. Dit biedt dus ook de mogelijkheid om precies de prints te maken die je wilt maken. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om prototypes en schaalmodellen, dan is dit voor ondernemers natuurlijk wel heel interessant om te beseffen. Werk hier dus altijd mee.

Vakantiehuizen

Een wandelvakantie maar dan anders

wandelvakantie

Wat als je enorm van wandelen houdt, maar een wandelvakantie een niveautje te hoog gegrepen is. Elke dag 40 kilometer lopen…daar ben je niet op getraind. En de landschappen in Nederland ken je ondertussen op je duimpje. Wat doe je dan? Dan ga je een middenweg zoeken zodat je elke dag op een andere pracht locatie bent en zelf je loopafstand kan bepalen. Maar wat voor vakantie is dat dan, vraag je je natuurlijk af!

Heb je al eens nagedacht over Travelhome camperreizen? Je gaat met de meest luxe camper in Amerika reizen waardoor je elke dag op de meest mooie uitgestrekte locaties bent. Elke dag waan je je in een andere locatie en wandel je door de ongerepte natuur. De ene dag loop je over de route 66 gevolgd door Monument valley en twee dagen later begeef je je in de rotspartij van de Grand Canyon. Je loopt de zonsondergang tegemoet. Je ziet donkerrode rotsen die door de zon lijken op te lichten, hoge kliffen en duizelingwekkende kloven van meer dan 1.500 meter diep; zie je het al voor je?

Of wat dacht je van West Canada? Waar je begint in Tofino, een heerlijke wandeling langs de stille oceaan en tussendoor de walvissen boven de zee uit ziet komen. Vervolgens trek je met de camper door naar Strathcona Provincial park dat midden op het eiland ligt. Je begeeft je dan in een gebied met alleen maar bergen en bomen, daar waar het water zo kraakhelder is dat je kano op het water zweeft. Dit allemaal midden in de natuur waar je tijdens je wandeling helemaal tot jezelf kan komen.

Al met al geen standaard wandelvakantie waar je ook niet 1,2,3 aan denkt. Maar dit is zeker de moeite waard wanneer je wilt genieten van de meest unieke wandel locaties zonder dat je hiervoor doorgewinterd moet zijn.

Want zeg nu zelf, wie wil nou niet elke dag op een unieke locatie wandelen!  

Vakantiehuizen

Verschillende soorten reistassen

reistassen

Verschillende soorten reistassen

Er zijn ontzettend veel reistassen en koffers om te kiezen als je even weg gaat. Het maakt het daarom ook lastig om een geschikte tas te vinden.  Hoelang verblijf je en wat wil je allemaal meenemen? In dit artikel staat welke reistassen er allemaal zijn en welke tas het beste past bij jouw reis.

Waarvoor heb je je reistas nodig?

Handbagage

Ga je maar een paar dagen weg? Dan kan je het beste kiezen voor een handbagage. Het voordeel is dat deze tas niet hoeft wordt ingecheckt en je het direct kan meenmen. Houdt er rekening mee dat ieder luchtvaartmaatschappij wel zijn eigen regels heeft over de formaat en aantal kilo’s. Als je bijvoorbeeld met Ryanair vliegt dan mag je geen handbagage-trolly meeneemt, tenzij je priority hebt geboekt. De afmeting van een kleine tas is hierbij veranderd van 35x20x20 naar 40x20x25 cm. Is je tas te groot? Dan moet je aan de balie 25 euro betalen voordat je tas wordt meegenomen.

Middelgrote koffers

Een weekje op vakantie? Voor korte vakanties, zoals een vijfdaagse trip naar Parijs, passen middelgrote koffers. Deze koffers zijn tussen de 55 en 70 centimeter hoog en zijn geschikt voor tien tot vijftien kilo. Je kan hierin ongeveer vier broeken, twee truien, zeven shirts, twee paar schoenen, een grote handdoek en een jas kwijt.

Grote koffers

Als je langer dan vijf dagen weggaat kan je het beste kiezen voor een middelgrote of grote koffer. Deze koffers zijn vaak tussen de 70 en 80 centimeter groot. Hierin kan je vaak tussen de vijftien en twintig kilo kwijt.

Backpacks

Ga je rondtrekken door Zuidoost-Azië? Dan is het een trekkingsrugzak ideaal om je bagage mee te nemen. Je kan hierin van alles kwijt: Je voedsel, kook- en slaapspullen heb je allemaal in de buurt. Zelf een tent is mogelijk!

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Het vakantiegevoel begint al bij het inpakken van je spullen. Bereid je goed voor op je vakantie. Heb je bijvoorbeeld al gekeken op de ANWB-website? Een goede reis begint bij een goede voorbereiding!

Vakantiehuizen

Op roadtrip door Europa

Met de auto op vakantie door Europa is iets wat veel mensen ondernemen. Er valt in ieder seizoen ontzettend veel te zien en te beleven. Het doel van reizen met de auto door Europa is voor ieder verschillend. Veel landen hebben een goede infrastructuur waardoor het gemakkelijk is om met een auto te reizen. Tevens is het gemakkelijker om op plaatsen te raken waar openbaar vervoer niet komt. Wanneer het lijstje met reisbenodigdheden is gemaakt, krijgt de vakantie al meer gestalte. Het plannen van de reis is zeker handig, om uitgerust en voorbereid op pad te gaan. Van tandenborstel tot aan de verzekeringen, alles moet even op een rijtje worden gezet.

Oost Europa

Europa ligt open om op roadtrip te gaan met een auto. Of het nu om een natuur- of een stedentrip gaat, het is lastig om verveeld te raken. In Tsjechië is er zo voor ieder wat te beleven. Even de stadscultuur van Praag ervaren is ontzettend leuk. Het centrum zit vol met leuke bezienswaardigheden, van winkelen en wandelen langs en over de stadsbruggen tot aan diverse concerten. Maar de natuur van Tsjechië is ook adembenemend en daar kom je met de auto automatisch doorheen. Meren en watervallen in Slovenië en Kroatië zijn een must voor de natuurliefhebbers om een keer te bekijken. Het meer van Bled in Slovenië biedt opties voor actieve vakanties van wandelen tot aan watersport. De schilderachtige omgevingen van Tsjechië, Slovenië en Kroatië horen eigenlijk op ieders verlanglijstje te staan.

Het Zuiden

Meer in de richting van het zuidwesten van Europa is de omgeving minstens zo prachtig. Van de heerlijke stranden van Barcelona in Spanje en Biarritz in Frankrijk kan men zich daar met de auto heel gemakkelijk tussen stad, strand en andere natuur begeven. Even met de auto de bergen inrijden is ook heerlijk, om vervolgens weer af te koelen in de zee. Stad en natuur liggen daar heel dicht bij elkaar. Zeker is het aan te raden om via de vele restaurantjes en mooie stranden van de Côte d’Azur, door te rijden het mooie Italië in. Cinque Terre is een prachtig natuurpark wat omringd door een aantal dorpjes, gerust aan de roadtrip door Europa toegevoegd mag worden.

Regels en veiligheid

Verkeersregels vertonen overeenkomsten maar verschillen zeker per land. De regels van te voren goed bestuderen is zeker belangrijk om ongelukken te voorkomen. Op autoverzekeringen.nl valt de nodige informatie te vinden voor een passende autoverzekering die zeker belangrijk is wanneer men met de auto door Europa op reis is. Hier kan men gemakkelijk een autoverzekering vergelijken én uiteindelijk een autoverzekering afsluiten.
Dus eerst even stoppen bij het controleren van de autoverzekering en reisverzekering is de basis voor een geslaagde reis.

Vakantiehuizen

Ontspannen door een Zanzibar vakantie

Op vakantie naar een stukje paradijs op aarde? Overweeg dan eens een Zanzibar vakantie. Zanzibar is onderdeel van Tanzania en heeft een semi-autonome status. Zanzibar is een smeltkroes van culturen niet in de laatste plaats omdat het eiland in verschillende handen is geweest. Maak je tijdens je Zanzibar vakantie een wandeling door Stone Town, dan zie je nog steeds de culturele invloed die de Arabieren, Portugezen en het Verenigd Koninkrijk heeft gehad. Hoe dan ook: een Zanzibar vakantie is een vakantie naar een van de mooiste stukjes aarde.

Ultieme zon-, zee en strandvakantie

Met name voor mensen die zoeken naar de ultieme zon, zee en strandvakantie doen er goed aan een Zanzibar vakantie te boeken. De zandstranden zijn er hagelwit, het is er altijd heerlijk warm en ook het water is het altijd bijzonder aangenaam. In Zanzibar kun je – als je wilt- ook zwemmen met dolfijnen, ook iets dat je een keer gedaan moet hebben.

Smalle straatjes en kruiden plantages

Een Zanzibar vakantie biedt echter heel wat meer dan alleen strand, zon en zee. Heel veel meer zelfs.  Op Zanzibar is genoeg te zien en te beleven. Neem alleen al ‘hoofdstad’ Stone Town, een stad met opvallende smalle straatjes. Vroeger werden de slaven door deze smalle straatjes gedreven, ook weer een spoor uit de rijke historie van Zanzibar. Nu is Stone Town de kruiden stad. Je ruikt er tijdens je Zanzibar vakantie steeds heerlijke kruiden en kunt met een gids op bezoek bij een van de lokale plantages die Zanzibar rijk is. Overigens kun je ontspannen door Zanzibar lopen tijdens je vakantie, het criminaliteitscijfer is er namelijk erg laag. Een Zanzibar vakantie is dus ook een onbezorgde vakantie.

Ontmoet de Zanzibar Franjeaap en de blauwe meerkat

Tijdens je Zanzibar vakantie geniet je niet alleen van een heerlijk klimaat maar zeker ook van unieke dieren- en plantensoorten. Wat te denken van bijvoorbeeld de Zanzibar Franjeaap Zanzibar Franjeaap, een aap die alleen nog op Zanzibar leeft.  Verder loop je er zomaar de boomklipdas, de blauwe meerkat, de Afrikaanse civetkat en verschillende mango-soorten tegen het lijf.

Zanzibar was vroeger vooral oerwoud

In het water leven diverse soorten ook al heel bijzondere zeeschildpadden. Geniet je van je Zanzibar vakantie, dan kun je je geen voorstelling meer maken van hoe Zanzibar er voeger uitzag, toen was het eiland namelijk niet meer dan een groot oerwoud. Daar is nu met uitzondering van in het Jozani Chwaka Bay National Park niets meer van terug te zien.

Boek ook een safari

Het eten op Zanzibar is prima. Je eet er wereldgerechten in de grotere hotels en grotere restaurants, maar kunt er ook de prima lokale keuken eens proberen. Als je er dan toch bent is dat zeker de moeite waard. Nog iets; daal af naar Tanzania en boek daar een van de vele safari’s die aangeboden worden. Met een gids rijd je niet alleen dwars door de tropische regenwouden, maar sta je zomaar oog in oog met dieren die je alleen kent van de televisie. Een aanrader dus, zowel zo’n safari als een Zanzibar vakantie.

Vakantiehuizen

De leukste vakanties op Terschelling

Een vakantie in een vakantiewoning op Terschelling begint bij de mooie reis naar het eiland. Neem de veerboot van Harlingen naar het eiland en laat de stress van alledag achter op het vasteland. Al bij aankomst vang je een eerste glimp op van de bijna eindeloze duinlandschappen die het binnenland van het eiland kenmerken en deze nodigt je tijdens je vakantie op Terschelling uit tot lange wandelingen. Ook fietstochten op de vlakke en verkeersvrije paden van het eiland zorgen voor een goed humeur tijdens je vakantie op Terschelling.

<Vakantie op je eigen tempo in een vakantiehuis op Terschelling


Op vakantie op Terschelling kun je eindelijk een goede nachtrust krijgen of de dag vroeg beginnen met een sportieve joggingtour op het strand. Tijdens je vakantie op Terschelling kun je genieten van de absolute onafhankelijkheid om je vakantie individueel naar eigen wens in te richten. De weg naar de kust is nooit ver weg op het eiland en voorzieningen zijn geen probleem op Terschelling. Vooral West-Terschelling, de hoofdplaats van het Noordzee-eiland, heeft goede winkelmogelijkheden en nodigt met zijn gezellige centrum uit tot wandelingen. Een vakantie op Terschelling biedt voor iedere vakantieganger iets passends: Je vindt er kleine vakantiehuizen op eenzame locaties op het eiland, maar ook gezellige appartementen voor het hele gezin of luxueus ingerichte huizen met highlights zoals een zwembad of sauna.

<Er is zoveel te ontdekken tijdens een vakantie op Terschelling>


Start vanuit je vakantieappartement op Terschelling voor heerlijke excursies op het eiland. Ontdek de flora en fauna tijdens wandelingen in de natuur en neem je viervoeter rustig mee tijdens je vakantie op Terschelling. Terschelling is een eiland waar een vakantie met hond echt leuk is, want je lieveling is niet alleen een welkome gast in veel accommodaties, maar kan zich ook naar hartelust uitleven op de meeste strandgedeelten van het eiland. Een wandeling door het wad onder deskundige begeleiding mag je niet missen tijdens je vakantie op Terschelling. Als je meer wilt weten over het Noordzeelandschap van het eiland, raden we een bezoek aan het Centrum voor Natuur en Landschap in West-Terschelling zeker aan.

<Een vakantie op Terschelling heeft het hele jaar door zijn charme


Een vakantie op Terschelling is niet alleen in de warme zomermaanden de moeite waard, want elk seizoen heeft hier zijn eigen charme. Als je van natuur en stilte houdt, moet je het eiland zeker bezoeken in de wintermaanden, wanneer de duinen besneeuwd zijn en je het strand vaak helemaal voor jezelf hebt op lange strandwandelingen met een frisse Noordzee bries. De lente, met zijn milde temperaturen, is een geweldig seizoen voor een sportieve fietsvakantie, terwijl de herfst je uitnodigt om met het hele gezin te gaan vliegeren. Ook vogelaars komen tijdens een vakantie op Terschelling met zijn kleurrijke biodiversiteit aan hun trekken. Ontdek de vele facetten van het eiland tijdens je vakantie op Terschelling en ga gewoon lekker genieten!

Wil je liever een van de andere Waddeneilanden genieten. Neem eens een kijkje op Waddenplaats.nl voor vele huisjes, bungalows, chalets en meer.

Vakantiehuizen

Tips voor een goed beveiligde woning tijdens je vakantie

Tips voor een goed beveiligde woning tijdens je vakantie


Het is zover! Je gaat er eindelijk tussenuit, even weg – genieten van die welverdiende vakantie waar je zo reikhalzend naar hebt uitgekeken. Je hebt de afgelopen week veel tijd besteed aan het voorbereiden van de reis, maar… heb je eigenlijk ook al nagedacht over het goed beveiligen van je woning? Je wilt natuurlijk niet dat de vakantiepret wordt onderbroken wanneer je te horen krijgt dat er is ingebroken en dat je halsoverkop naar huis moet om alle zaken af te handelen. Lees snel verder voor onze tips om jouw woning veilig achter te laten en met een gerust gevoel vakantie te kunnen vieren!

Alles op slot voor vertrek

Wellicht een open deur, maar vergis je niet – een slot is zo over het hoofd gezien. Ga ruim op tijd weg voor je vakantie, zodat je uitgebreid de tijd hebt om alle sloten van ramen, deuren en kozijnen na te lopen. Sluit alles goed af, indien mogelijk met een dubbel slot. Zo maak je het inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen.

Het slimste is om al bij de aanschaf van je kunststof kozijnen, deuren of schuifpuien na te gaan hoe goed beveiligd ze zijn. Het zogenaamde Politiekeurmerk geeft aan dat toepassingen veilig zijn, dus let hier zeker op wanneer je gaat verbouwen.

Waardevolle spullen? Stop ze in de kluis!

Dieven halen, wanneer ze een huis eenmaal binnn zijn, echt alles overhoop! Je kunt het je zo gek niet bedenken. Zorg dus in ieder geval dat de meest waardevolle spullen die je hebt, veilig achter slot en grendel liggen. Sieraden, contant geld en belangrijke documenten kun je tijdens je vakantie het beste in de kluis stoppen. Zo weet je zeker dat dingen die je echt niet kwijt wilt, in ieder geval veilig zijn.

Laat het lijken alsof je ieder moment thuis kan komen

Hoe meer tijd inbrekers hebben, hoe groter de kans dat ze jouw woning zullen kiezen om binnen te dringen. Laat het dus lijken alsof je ieder moment kunt thuiskomen, zodat dieven niet in de verleiding komen. Je kunt tegenwoordig slimme schakelaars kopen die op vooraf ingestelde tijden aan- en uitschakelen. Zo kun je ervoor zorgen dat het licht in de woonkamer bijvoorbeeld iedere avond een paar uur brandt, zodat het huis niet onbewoond lijkt. Je kunt daarnaast ook een kopje op tafel zetten naast een opengeslagen tijdschrift of een boek.


overige blogs Vakantiehuizen

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar het buitenland?

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar het buitenland?


Bij een verhuizing naar het buitenland zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Vaak moet er veel meer geregeld worden, dan wanneer je naar een andere plek binnen Nederland zou verhuizen. Daarbij vergt de verhuizing van je inboedel naar een woning in het buitenland vaak een uitgebreidere voorbereiding! Je wilt de meubels niet alleen heelhuids naar je nieuwe huis laten vervoeren, maar dit ook zo snel mogelijk laten doen. Het is bijvoorbeeld bepaald niet efficiënt om zelf meerdere keren met een aanhanger op en neer te rijden. De precieze zaken die voor een verhuizing naar het buitenland geregeld moeten worden, verschillen per land.

Belangrijke zaken regelen bij de overheid

Voordat je naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om een DigiD aan te vragen. Zo behoud je de toegang tot overheidswebsites. Veel mensen hebben al een DigiD aangevraagd. Enkel wanneer je nog maar net in Nederland bent, zal dit niet het geval zijn. Ook dien je een emigratie te melden bij je gemeente. Dit geldt alleen, wanneer je voor minimaal acht maanden naar het buitenland gaat. Je kunt zo’n verhuizing vanaf 5 dagen voor je vertrek doorgeven. Controleer op de website van de Belastingdienst, welke zaken je hier nog dient te regelen voor je vertrek.

Een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing

Om de verhuizing naar het buitenland soepel te laten verlopen, kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven beschikken over de kennis en kunde om de inboedel snel en schadevrij naar het buitenland te vervoeren. Wees op tijd met het inschakelen van een verhuisbedrijf, aangezien een dergelijke verhuizing ook voor hen de nodige voorbereidingstijd zal kosten. De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zullen sterk afhankelijk zijn van de te verhuizen inboedel en het land van bestemming. Meer informatie over verhuizen in het algemeen vind je hier.